svētdiena, 2014. gada 29. jūnijs

Itāļa buča- tomātu zupas pamats

4kg tomātu
2 kg sīpolu
1,5 ēdk. sāls
1 ēdk. svaigi maltu piparu
1 tējk. žāvēta timiāna
1, 5 tējk. cukura
eļļa

1) Tomātiem noplucina mizu un tos sagriež 4 daļās.
2) Sīpolus sagriež kubiņos.
3) Tomātus samaļ gaļas mašīnā un tad uz lēnas uguns sautē 2,5-3 stundas. Līdz samazinās masa uz pusi.
4) Sīpolus eļļā izsautē mīkstus un caurspīdīgus.
5) Tomātu masai pievieno sīpolus, timiānu un sautē apm. 10 min.
6) Pievieno sāli, cukuru, piparus un sautē vēl 10 min.
7) Karstu liek burciņās, metāla vāciņš.

Man no šīs zupas sagataves patīk gatavot gaspačo , vai arī izmantot tālāk mērču gatavošanai, lazanjai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru