svētdiena, 2014. gada 29. jūnijs

Kasjas borščs

1 kg bietes
1 kg burkānu
1 kg paprikas
1 kg tomātu
0,5 kg sīpolu
1 gl eļļas
1 ķiploks
1 saišķis pētersīļu
0,5 tējkarotes paprikas pulvera.
sāls, pēc garšas

1) Sīpolus un pusi burkānu- smalcina skaidiņās un pannā apcep.
2) Piparus sagriež skaidiņās un arī uz pannas apcep.
3) Tomātiem novelk miziņu, izlaiž caur gaļas mašīnu. Liekam pannā sutināties. Pievienojam sarkano paprikas pulveri- pustējkaroti.Masai jākļūst uz pusi mazāk un biezākai.
4) Sarīvē otru pusi burkānu un bietes.
5) Visu sajauc ar sāli un lielā bļodā samīca ar rokām, lai atsulojās. Tad pievieno pannai, lai sutinās kopā ar tomātiem, sīpoliem un burkāniem.
6) Kad masa sutinājusies 10 min- pievieno  kapātus pētersīļu zaļumums.Sautē vēl 40-45 min.
7) Ķiplokus sasmalcina, pievieno masai un sautē vēl 5-7 min., tad pievieno mazliet cukura. Vāra vēl 2-5 min.
8) Liek izkarsētās burkās un liek metāla vāciņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru