svētdiena, 2014. gada 29. jūnijs

Lauku borščs divos variantos

Gatavo vienādi, tikai sastāvdaļas katram citādās proporcijās.

1. variants

2 kg bietes
2 kg burkānu
2 kg sīpolu
4 kg tomātu
1,5 kg piparu
zaļumi- dilles, pētersīļi, kinza
1 gl eļļas
1 gl cukura
0,5 gl sāls
0,5 gl 9% etiķa
0,5 gl ūdens

2.variants

1 kg tomātu
1 kg kāpostu
1,5 kg biešu
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
zaļumi- dilles, pētersīļi, kinza
1 gl eļļas
1 gl cukura
0,5 gl sāls
0,5 gl 9% etiķa
0,5 gl ūdens

Gatavošana:
1) Dārzeņus sasmalcina- skaidiņās.
2) Eļļa apcep.
3) Katlā sautē 40-45 min.
4) Pievieno zaļumus - sautē vēl 5-7 min.
5) Pievieno etiķi- sautē vēl 5 min.
6) Karstu liek burciņās, metāla vāks.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru