Ir atkal variācijas par tēmu..
1)
3 kg rabarberu šķēlītēs
1 kg apelsīnu- tikai mīkstums, sagriezts gabaliņos
1 kg cukura
Rabarberus un apelsīnus liek katliņā, pievieno cukuru un maisot vāra, līdz cukurs izkusis un savārījies. Vismaz 30 minūtes
2)1.8kg rabarberi, 1kg cukurs un divi apelsīni
Rabarberus nomizojam, sagriežam gabaliņos un liekam katlā. Pievienojam
apelsīnu
un pavisam nedaudz ūdens.
Pēc 10 min pavārīšanās- pievieno cukuru. Man patīk, ka rabarberi izšķīst.
Tad pavāram vēl 10-15 minūtes un pildām iepriekš sterilizētās burciņās.
3)0,5 kg rabarberu
0,5 kg apelsīnu ar visu mizu
1 iepakojums Dansukker 1+3 cukura (300 g)
Notīra rabarberus un sagriež, apelsīnus kārtīgi nomazgā (karstā ūdenī
ar birstīti noberž), arī sagriež (mazos gabaliņos). Pieber klāt cukuru,
atstāj nedaudz, lai drusku izdalās šķidrums, tad liek uz mazas uguns un
vāra. Vārīšanas ilgums - ik pa laikam nogaršojot - kad apelsīna miziņām
vairs nejūt specifisko mizas rūgtumu, tad ir gatavs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru