otrdiena, 2014. gada 12. augusts

Borščs ziemai



2 kg svaigu kāpostu
1 kg tomātu
1,5 kg biešu/nevārītu/
800 g burkānu
600 g sīpolu
500 ml eļļas
300 ml ūdens
2 ēdk. cukura
1 ēdk. sāls
1 pētersīļa sakne, vai maza selerija
pipari, lauru lapa
100 ml 9% etiķa
1) Visus dārzeņus nomizo- bietes, burkānus, seleriju- samaļu gaļas mašīnā, bet var arī rīvēt.
2) Kāpostus- saēvelē, sīpolus gredzenos, tomātus- noblanšē, novelk mizu un sagriež daiviņās.
3) Katlā lej eļļu, uzkarsē un tad tajā saliek visas sastāvdaļas- sāli, cukuru, ūdeni- vāra līdz pirmajam burbulim.
4) Tad šajā šķidrumā lieku dārzeņus un uz lēnas uguns sautēju 30-40 min.
5) Pievienoju etiķi un pakarsēju vēl 5-7 min.
6) Boršča masu lieku burkās un virsū- metāla vāku.
No šī produktu daudzuma man sanāk 8 gb 800 g burciņas un vēl 2 puslitra burciņas.
Vai 11 puslitra burciņas.

Ziemā pēc vēlēšanās varēs pielikt tomātu pastu, sāli vairāk un kartupeļus, jau vārot buljonā.

1 komentārs:

  1. Paldies par recepti! Es to izmēģināju, bet pārveidoju pēc saviem ieskatiem. Pirmkārt, neciešu nejēdzīgi treknas zupas, tāpēc eļļu pievienoju tikai apmēram 200 ml, un redzu galarezultātā. ka neesmu kļūdījusies. Viss ar to būtu ok, taču sāls un cukura galarezultātā prasījās vairāk, pilnīgi bezgaršīgi. Nācās garšu koriģēt, pievienoju vēl 4 ēd. k. cukura un 5 - sāls. Arī etiķa devu nācās dubultot. Bet tā jau ir mana gaume un izvēle.

    AtbildētDzēst