pirmdiena, 2014. gada 11. augusts

Speciāli INGUNAI- Pupiņas ar papriku

3 kg kabaču
2 kg pupiņu pākšu
1 kg paprikas
0,5 kg zaļumu
sīvais pipars- pēc vēlēšanās

Marinādei:
1,5 l ūdens
150g ķiploku
0,5 l 6%etiķa
150g sāls
250g cukura
350 ml eļļas
1) No sastāvdaļām savāra marinādi.
2) Dārzeņus sagriežam apmēram vienāda lieluma- forma pēc vēlēšanās un iedvesmas.
3) Kabačus  liekam marinādē un vārām 10 min., tad sablenderējam.Es blenderēju kabačus, jo mans dēliņš tos nemīl.
4) Karstajā masā liekam pupiņas, papriku un sautējam 30 min.
4) Karstu liekam burkās un metāla vāku virsū.
5) Ļaujam lēnām atdzist.

No šī daudzuma sanāk 14 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru