Burkāni – 1kg
sarkanais VĪNA etiķis – 0,25glāzes
sāls – 2 ēdk.
paprika – 2kg- dažādu krāsu- vēlams
tomāti – 3kg
eļļa – 200 ml
cukurs – 150g
1)Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Piparus- garās skaidās,tomātus- noblanšē, novelk mizu,sablenderēt.
2) Katlā liekam tomātu masu un burkānus- uzvāram līdz pirmajam burbulim un tad pievienojam sāli, cukuru, eļļu. Vāram uz mērenas uguns, apmaisot- apmēram 30 min.
3) Pievieno paprikas skaidas un sautējam vēl 20 min.
2) Katlā liekam tomātu masu un burkānus- uzvāram līdz pirmajam burbulim un tad pievienojam sāli, cukuru, eļļu. Vāram uz mērenas uguns, apmaisot- apmēram 30 min.
3) Pievieno paprikas skaidas un sautējam vēl 20 min.
4) Sautējumam pievienojam etiķi , apmaisām un noņemam no uguns. Karstu izlejam pa izkarsētām burkām.
5) Pasterizējam 5-7 min 85C. Aizvākojam ar metāla vāku. Sasedzam un ļaujam atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru