sestdiena, 2014. gada 30. augusts

Lailas gurķu lečo

Vajadzēs apmēram 2.5- 3 kg.sarīvētu gurķu(uz sakņu rīves)
1 kg.burkānu
8 paprikas
8 vidēji sīpoli
6 tomāti
2 ķiploku galviņas
150-200 ml.olīveļļas
140 gr.cukura
140 gr.sāls
2 ēd.k.etiķa esences
1 burciņa "Tomātu mērces"
Gurķus,burkānus sarīvējam,ķiplokus,sīpolus sablenderēju,papriku sagriežu salmiņos.
Katlā ēļļa apcepu mazliet sīpolus+burkānus.Tad lieku klāt papriku pasautēju,tad cukuru,sāli,esenci,visu min.10 pasautēju.Pievienoju gurķus,visu labi samaisu,tad sablenderētos tomātus+ķiplokus+tomātu mērci,visu uzvāru un pavāru,lai gurķim mainās krāsa.
Liekam visu izmazgātās,un 100 grādos 15 min.izkarsētās burkās,vāku virsū,ar vāku uz leju un sasedzam,lai lēnām atdziest.
Sanāca 12 burciņas (0.450 gr.)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru