sestdiena, 2014. gada 9. augusts

Lečo "Kur mana lielā karote?"

2 kg kabaču
1 kg burkānu
500g sīpolu
1 gl eļļas
300 g gatavas tomātu mērces
8 ēdk. cukura
2 ēdk. sāls
1) Kabačus/ mazos/ sagriežam ar visu maigo miziņu kubiņos.
2) Tiem pievienojam sarīvētus burkānus / es malu gaļas mašīnā/ un gredzenos sagrieztus sīpolus,
3) Visu vāram uz lēnas uguns apmēram 40 min.
4) Masu atdzesējam un sablenderējam vai izlaižam caur gaļasmašīnu.
5) Masai pievienojam sāli, cukuru, eļļu, tomātu mērci, uzvāram.
6) Karstu liekam puslitra burciņās un pasterizējam 15 min.

Man no šī produktu daudzuma sanāca 7 puslitra burciņas .
Izmantoju par pamatu sāļajām kūkām un sajaucot ar rīvētu sieru- karstmaizēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru