600g tomātu- blanšējam, novelkam mizu
250 g krāsainas paprikas
150 g baklažānu
50 g sviesta pupiņu
pētersīļu lapiņas
selerijas lapiņas
timiāns
baziliks
malti melnie pipari un smaržīgie pipari
sāls
1) Papriku un pupiņas sagriežam nelielos gabalaiņos, 3-5 min pavāram, strauji aukstā ūdenī atdzesējam.
2) Baklažānus sagriežam kubiņos un pamērcējam sālsūdenī, noskalojam.
3)Zaļumus sasmalcinām.
4) Tomātus sašķirojam- cietākos sagriežam ceturtdaļās, mīkstākos- šķēlītēs. Mīkstākos liekam katlā un uz nelielas uguns pavāram. Sablenderējam.
5)Tomātu biezenim pievienojam sāli, piparus- uzvāram.
6) Tomātu biezenim pievienojam papriku, baklažānus, pupiņas.
7) Uz lēnas uguns visu sautējam 25-30 min.
8)Izkarsētās puslitra burciņās liekam sasmalcinātos zaļumus, tad stingrāko tomātu šķēlītes un lejam pāri karsto dārzeņu masu.
9) Liekam metāla vāciņus un liekam pasterizēties-
0,5 litra burciņas- 20 min.
1 l burciņas- 30 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru