otrdiena, 2014. gada 12. augusts

Saules svētki

Gāž kā traks! Priecājos- drīz tikšu pie sēnēm!
Lai nesamaitātos garastāvoklis, ieprovēju šo recepti!

3 kg tomātu- šķēlēs
1 kg paprikas- gredzenos vai palielās škēlēs
1 kg burkānu- samaļu gaļas mašīnā
1 kg sīpolu- gredzenos
Marinādei:
1,5 gl eļļas
1,5 gl cukura
2 ēdk. sāls
3/4 6%  etiķa /vīna /

1) Saliekam visus dārzeņus kārtām katlā un uz 6 stundām noliekam ledusskapī, lai savelkās.
2) Tikām no marinādes sastāvdaļām gatavojam marinādi- sajaucam eļļu ar cukuru, sāli un etiķi. Samaisām, lai izkūst sāls un cukurs un izveidojās balta viendabīga mērce.Arī to atstājam savilkties.
Vislabāk šo visu sadarīt no vakara , lai no rīta var ķerties pie darba.
3) Tad mērci pārlejam dārzeņiem un visu sutinām. Kad sāk vārīties, no tā brīža sutinām vēl 20 min.
4) Karstu liekam pa burciņām un metāla vāciņu virsū.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru