Kraukšķīgi dārzeņi, kas labi garšo ar grilētiem ēdieniem.
3 cukini
6 dažādu krāsu paprikas
6 jaunie burkāni
1 neliels ziedkāposts
10 mazi sarkanie sīpoli
1 ķiploks (pēc izvēles)
Mārrutka saknes gabals apm. 5 cm garumā
100 ml sāls
Marinādei
500 ml ūdens
1000 ml etiķa
700 g Dansukker baltā smalkā cukura
15 g sinepju sēklu
1)Dārzeņus noskalo un sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku nomizo.
2)Liek
visus dārzeņus bļodā un apkaisa ar sāli. Tur ledusskapī 24 stundas.
3)Tad
sāli noskalo nost. Ūdeni uzvāra un liek tajā dārzeņus. Vāra dažas
minūtes. Papriku un cukini vāra tikai ļoti īsu brīdi.
4)Tad dārzeņus liek
siltās, rūpīgi iztīrītās burkās.
5) Marinādes sastāvdaļas liek katliņā un
uzvāra. Nosmeļ putas. Uzlej karsto marinādi uz dārzeņiem, aizvāko.
6) Pasterizē 80C -puslitra burciņas 15 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru