250 g kabaču
250 g krāsainas paprikas
200 g cukura
125 ml vīna etiķa
2-3 ķiploka daiviņas
2 nelieli sīpoli
pa tējkarotei- krustnagliņu, maltu piparu, koriandra un sinepju graudiņa
1 ēdk. sāls
1) Ziedkāpostus sadalām pa ziedkopām un 2 min pavāram sālsūdenī. Strauji atdzesējam aukstā ūdenī.
2)Sīpolus un kabačus sagriežam šķēlītēs.Ķiplokus- caur spiedi, papriku- palielos gabalos.
3) Visus dārzeņus liekam katlā, pieberam cukuru un garšvielas / izņemot sinepes/, pielejam 75 ml etiķa un uzvāram. Visu uz lēnas uguns vāram apmēram 35 min.
4) Daļu dārzeņu izberžam caur sietu vai sablenderējam un liekam atpakaļ katlā. Pielejam atlikušo etiķi, pieberam sinepju sēkliņas un vēlreiz uzvāram. Tad aši pa izkarsētām burciņām.
5) Burciņas aizvākojam ar metāla vākam, apgāžam un ļaujam atdzist.
Te nu ir viena vārījuma 2 iespējamie varianti-
1) Augšējās burciņas- sablenderēju puķkāpostus, jo tie bija ne īpaši izskatīgi.Arī paprika bija balta.
2) Apakšējās burciņas- sablenderēju kabačus ar sīpoliem , bet pārējos dārzeņus atstāju gabaliņos.
Labāk izvēlēties košu papriku. Rozā toni mērcei piešķīra sarkanais vīna etiķis. Ja gribās košākas krāsas- lieto balto vīna etiķi un pievieno mazliet kurkumas- būs dzeltenas krāsas mērce.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru