Labs kā auksts, tā arī karsts – pie rīsiem, pastas, makaroniem un gaļas.
4kg gatavu tomātu
4 kg sarkanās paprikas
1 glāze nerafinētā augu eļļa
1 ēdk. sāls
2 ēdk. cukura
1,5 ēdk. etiķa
1. Tomātus nomazgājiet un sasmalciniet ar blenderi vai samaliet gaļas
mašīnā. Ielieciet emaljētā katlā un lieciet uz lēnas uguns.
2. Piparus nomazgājiet, sagrieziet, attīriet no sēklām un kātiņiem, sagrieziet lielās šķēlēs.
3.
Tomātu masai pievienojiet sāli, cukuru, augu eļļu un etiķi, samaisiet
un nogaršojiet. Pievienojiet pēc garšas to, ko uzskatāt par nepieciešamu
no garšvielām.
4. Pielieciet katliņā piparus un gatavojiet vēl 15 minūtes ( svarīgi ir nepārvārīt piparus, savādāk tie kļūs pārāk mīksti).
5.
Ielejiet karsto lečo sagatavotajās burciņās (800ml vai 1 l), aizveriet,
sterilizējiet 20 minūtes, pēc tam apgrieziet un nolieciet atdzesēties,
pārsedzot ar dvieli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru