sestdiena, 2014. gada 9. augusts

Tomātu mērce franču gaumē

5 kg gatavu mīkstu tomātu
500g sīpolu
2 ķiploku galviņas
4 lauru lapas
30 g estragona lapiņu
50 ml eļļas
cukurs
melnie un smaržīgie pipari
sāls
1)Tomātus noblanšē, novelk mizu, sagriež gabaliņos, pievieno sīpolu gredenus, saspiestu ķiploku.
2) Visu uz lēnas uguns sautē apmēram 10-15 min.- tad sablenderē.
3) Garšvielas liekam marlītē, ieliekam dārzeņu masā un visu sautējam apmēram 2 stundas, līdz masa ir samazinājusies uz pusi.
3) Garšvielas izņemam no vārījuma un karsto masu pildām mazās burciņās. Pa virsu vēlams uzliet nedaudz eļļas.
4) Liekam metāla vāciņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru