Vajadzēs:
tomāti- 2 kg
sīpoli- 3 vidēji lieli
paprika baltā vai sarkanā- 0,5 kg
sāls- 2 tējkarotes
cukurs- 150 g
lauru lapas- 2 gb
sarkanie maltie pipari- 0,5 tējk.
melnie maltie pipari- 0,5 tējk.
muskatrieksts-naža gals
krustnagliņa- 4 gb
kanēlis- naža gals
etiķis- 9%- 2 ēdk.
hmeļi- suneļi-1 ēdk.
kartupeļu milti- 1-1,5 ēdk.
Pagatavošana:
1)Visus dārzeņus, katru atsevišķi, sasmalcina blenderī.
2) Visus dārzeņus samaisa ar sāli, cukuru un uz lēnas uguns sautē 30 min.
3) Masai pievieno visas garšvielas/ izņemot etiķi/ un sautē vēl 30 min.
4) Tad pievieno etiķi un sautē vēl 7 min.
5) Kartupeļu miltus samaisa ar nelielu ūdens daudzumu un pievieno karstajai masai.Maisa šo viru un vāra 3-5 min.
6) Karsto masu pilda burciņās un aizvāko.
Šī mērce ļoti labi der zivīm, gaļai, makaroniem, arī pie kartupeļiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru