otrdiena, 2016. gada 9. augusts

Kabaču ikri / ar citronskābi/

Man patīk tos ziest uz grauzdiņiem, pildīt groziņos un arī izmantot gatavojot lazanjas.
Lieliski der tiem, kas nevar ēst konservus ar etiķi.

Vajadzēs:
3 kg tīrās kabaču masas
burkāni- 300g
sīpoli 800g
eļļa- 150 ml
tomātu pasta- 200 ml
sāls- 2-2,5 ēdk
cukurs- 1,5-2 ēdk.
sarkanie pipari- 1 tējk.
citronskābe- 0,5 tējk.

Pagatavošana:
1)Visus dotos dārzeņus samaļ virtuves kombainā vai gaļas mašīnā.
2) Apcepam burkānus, tad sīpolus.
3) Sīpolu- burkānu masai pievienojam kabaču masu, sāli, cukuru un sautējam 1,5 h.
4) pēc šī laika pievienojam tomātu pastu un sautējam vēl 20 min. Visu laiku jāmaisa, jo pastai ir nags uz piecepšanos pie katla dibena.
5) Tad noslēgumā pievienojam saspiestu ķiploku un citronskābi. Samaisām un sautējam vēl 15 min.
6) Karstu masu liekam burciņās un vāku virsū.

No dotā daudzuma sanāk 7 puslitra burciņas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru