5 sīpoli
2 kg tomātu
2 kg burkānu
1 kg sviesta pupiņu
0,5 litri tomātu mērces
0,5 litri tomātu pastas
sāls, malti melnie pipari
100 g eļļas
Pagatavošana:
1)Katlā lej eļļu un tajā apcep sagrieztos sīpolus.
2) Sviesta pupiņas sagriež 3-4cm gabaliņos un apvāra gandrīz mīkstas.
3) Notīra un sagriež ripiņās vai pusripiņās burkānus un tos apvāra gandrīz mīkstus.
4)Sīpoliem pievieno nokāstas pusvārītās sviesta pupiņas un burkānus.
5)Sagriež gabalos tomātus un pievieno pārējām sastāvdaļām, ļauj sautēties.
6)Vāra līdz tomāti sašķīst un burkāni ir mūksti. Tad pievieno sāli pēc garšas un smalkos melnos piparus aptuveni 1/2 ēdamkarotes.
7)Pašās beigās pievieno tomātu pastu un tomātu mērci, uzvāra un pilda izkarsētās burciņās.
8) Aizvāko, ļauj atdzist
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru