otrdiena, 2016. gada 9. augusts

Gurķu sagatave vinegretam, rosolim, rasoļņikam

Labais , ašais variants negaidītiem viesiem. Šajā receptē lieliski aiziet lielie , pāraugušie gurķi,

Vajadzēs:
5 kg gurķu
100 ml 9% etiķa
2 ēdk. sāls ar kaudzi
5 ēdk. cukura ar kaudzi

Pagatavošana:
1) Gurķus, ar visu mizu,  sagriež kubiņos
2) Traukā ber gurķus un visas dotās sastāvdaļas, samaisa.
3) Ļauj visam vismaz 2 h atsuloties.
4) Katlu liek uz uguns un sautē, līdz tie maina krāsu - uz olīvzaļu
5) Karstos gurķus pilda burkās un pārlej ar karsto šķidrumu,  aizvāko.

No šī daudzuma sanāk 8 burciņas/ 450g/



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru