otrdiena, 2016. gada 9. augusts

Kraukšķīgie pipari tomātos

Mani uzcienāja un man ļooti garšoja.

Vajadzēs:
2,5 kg paprikas / man vislabāk garšo baltā paprika/
2 kg tomātu
0,5 gl eļļas / 125 ml/
0,5 gl cukura
10 ēdk. ar kaudzi sāls
1 ēdk 9% etiķa
7 melnie pipari
5 smaržīgie pipari

Pagatavošana:
1) Tomātus noblanšē, novelk mizu un sablenderē 
2)Tomātu masai pievieno eļļu, sāli , cukuru un sautē 20 min.
3) Tad tomātu masai pievieno papriku, kas sagriezta palielos gabalos- gredzenos, šķēlītēs  un sautē 30 min aizvērtā katlā.
4) Pievieno 7 melnos piparus, 5 smaržīgos piparus un 1 ēdk. 9% etiķa un sautē vēl 7 min.
Piparus vajag pagaršot- tiem jābūt kraukšķīgiem uz zoba.
5) Burkās vispirms pilda piparu šķēles vai gredzenus, tad pa virsu lej karstu tomātu masu.Aizvāko

p.s. Reizēm gadās, ka tomātu masa paliek pāri. Tad šo atdzesējam, salejam pa ledus kubiņu gatavošanas trauciņiem un sasaldējam. Kubiņus var izmanto gatavojot mērces, sautējumus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru