svētdiena, 2016. gada 7. augusts

Marinēti gurķu salāti ar ķiplociņu

Vajadzēs:
1kg gurķi
 2 sarkanās paprikas
 3 lieli sīpoli
 5 lielas ķiplokdaiviņas
 80ml etiķis
 80ml eļļa
 1 ēd.k sāls
 3 ēd.k cukurs
 dilles liela bunte

Pagatavošana:

1)Gurķus sagriežam mazos gabaliņos,plānākos vai biezākos,kā paši vēlamies. Var arī šķēlītēs.
2)Papriku arī sagriežam tādos gabaliņos kā patīk,var mazos,var garenos.
3) Sīpolus sagriežam pusgredzenos,bet arī šos varam smalcināt kā pašiem tīk.
4)Ķiplokus plānās šķēlēs sagriežam. 
5)Dilles sasmalcinam.
6)Liekam visu bļodā,kādā traukā.Pievienojam eļļu,etiķi,sāli,cukuru. Izmaisam un liekam ievilkties,atsuloties vēsā vietā uz vairākām stundām,vai pat uz nakti.
7)Kad ir sasulojies,tad liekam burkās,pārlejam ar to šķidrumu,kas izveidojās.
8) Gatavos gurķu salātus pēc atstāvēšanās liek katliņā, uzvāra līdz maina krāsu un tad liek burkās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru