otrdiena, 2016. gada 9. augusts

Kabaču ikri ar papriku

Mazliet savādāks kabaču ikru variants.

Vajadzēs:
1 kg burkānu
2 kg kabaču
1 kg sīpolu
2 paprikas
200 ml eļļas
glāze /250 ml/  ūdens
4 ēdk. cukura
2 ēdk. sāls
150 ml tomātu pastas
1 tējk. esences vai 50 ml 9% etiķa

Pagatavošana:
1) Visus dārzeņus sagriež kubiņos.
2)Apcep burkānus un tad pievieno tiem ūdeni, sāli, cukuru un visu sautē 10 min.
3) Pievieno kabačus, sīpolus, piparus un no uzvārīšanās brīža sautē vēl 20 min.
4) Tad masai pievieno tomātu pastu un sautē 10 min ar atvērtu katlu.
5) Pieveino esenci vai etiķi un sautē 5 min.
6) Masu padzesē, pārliek traukā, kur to sablenderē.
7) Sablendereto masu vēlreiz uzvāra un karstu lej pa burciņām.

No dotā daudzuma sanāk 4 burciņas / 700 ml/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru